Saturday, January 7, 2012

Hoplaa, Helen kirjutas!

Hoplaa, Helen kirjutas:
Tere ja head uut aastat!
Ka kõige parema tahtmise juures ei jõua Kajale kuidagi järele.
Üritan siin endaga toime tulla, selles mõttes rohkem Tiina moodi, et päriselt mõeldes ei tea ikka midagi, aga võib-olla ei oska ka.
Ma mõtlen, et ei ole sisulist valgustatust ilmutunud, aga ma tegelen sellega.
h.
Kirjutan uuesti Jarmole ja küsin, kas tema ajaks neid asju Riiaga ja otsustaks, kes siis hakkab meid filmima ja monteerima. Ma ei tahaks uuesti samasse ämbrisse astuda, et kutsun oma isiklikud sõbrad appi ja siis pärast pean neile kõigile kahetsusega teatama, et ZUGA ikkagi ei vaja neid. 
Jarmo ei vasta. Andres ei ole samuti vastanud.
Kädi tõlkis kogu projekti ära. Rahast on alles 490 eur. Saadan selle siis taas Priidule ja Annile. Kokku 10 lehte igast pläma. Tore. Ka inglise keelne kodukas hakkab ilmet võtma. http://www.zuga.ee/english/about-us-1
Aga ikka on tunne, et miskit on puudu. Muutun närviliseks, et saadan zugakatele iga päev kirju ja nemad ei vasta. Ilmselt on nende postkastid umbes. Aga ma ei anna alla.

Postkasti supsas Maria kiri, kus ta kutsub inimesi üles kaasa mõtlema:

Tere austatud tantsuinimesed!
Soovime Teile head uut Tallinn Kedja 2012 aastat!
Planeerides 2012 aasta tegevusi palume Teil kõigil arvestada sellega, et perioodil 17.-21. september toimub Tallinnas rahvusvahelise tantsualase kootööprojekti kedja tippkohtumine, kuhu me ootame rohkelt eesti esindajate osalust ning korraldame selle ürituse kõigepealt eesti tantsuvaldkonna arendamise eesmärgiga.
Tippkohtumise teema on „Dance Partnership: Structuring Dance Infrustructure Both Locally and Internationally“. Kuigi teema tundub olla lai ja poliitiline, keskendume kõigepealt üksikisikule, kes tegeledes tantsuvaldkonnas, ehitab enda jaoks oma infrastruktuuri, otsib oma tööle väljundi, kommunikeerub erinevate osapooltega (oma kolleegid, teiste valdkondade esindajad, produtsendid, rahastajad, vaatajad, meedia jne) ning on ka heas suhtes oma enda kehaga kui oma kunstivaldkonna peameediumiga.
Tallinna tippkohtumise programm jaguneb kaheks: päevane ja õhtune. Päevase programmi raames saame teha trenne, kuulata loenguid, külastada seminare, diskuteerida vestlusringides, osaleda töötubades. Õhtuti käime vaatamas Balti Tantsuplatvormi etendusi, kuhu tuleb esinejaid Lätist, Leedust ja Eestist.
Selleks, et teha kedjat eesti osalejatele huvitavaks, palun teil kõigil mõelda selle peale, keda head, toredat, huvitavat, silmapaistvat teie tunnete, keda oleks super hea siia Eestisse selleks ürituseks lektorina-treenerina-vestluskaaslasena kutsuda. Isikud võivad olla silmapaistvad kunstnikud ja teoreetikud, treenerid ja produtsendid, siin piire ei ole. Oma ideid ja ettepanekuid palun saata e-posti teel aadressile mariagoltsman@gmail.com.
No nii vägev. Kirjutan zugale edasi:
Kuulge ma nüüd tõesti vabandan, aga 
Kas te saite sellise kirja. Kuna meil oli ju plaan olla aktiivne. Kas kellegil tuleb mõni mõte, et mis sellega teha.
Me võiksime võtta seisukoha ja öelda mida tahame ja panna endale see kalendrisse kirja ja kasutada seda enda heaks. 
Kutsume kelle tahame ja siis teemegi seal tööd nii nagu ise tahame.
AHHH?

Mul mõni mõte tuli:
- millest tuleb selline olukord, et tantsuetendusi ei mainita aastat kokkuvõtvates ankeetides? Kas selle pärast, et on tants, kas selle pärast, et keegi pole näinud, kas sellepärast, et on halvad teosed?
- või kutsuks Krõõt Juuraku, kes räägiks PAFist ja institutsioonidest üldse. Et mis seal euroopas toimub?
- või just lugesin ungari kirjaniku väidet, et Ungari kirjandus on väga lokaalne, miks keegi seda ei tõlgi, miks see ei kõneta tervet euroopat?
ja vastus: mitte selle pärast, et ta oleks halb aga just selle pärast, et kodus on nii huvitav ja inimene, kes ei tea ungari kultuurist ja ajaloost midagi ei oska saada aru kontekstist, milles sündmused toimuvad.
Kas see on hea või halb? Paneks selle kuidagi eesti tantsu konteksti?

mis kostate?
k.

No comments:

Post a Comment